Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hantumeruitburen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.30 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Hantumeruitburen zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal check je bruikbare info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.30 dH in Hantumeruitburen.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als wit uitslaande wanden en tegels en dichtslibbende waterleidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €340 per jaar.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid HantumeruitburenTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9146
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lagere energierekening.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Hantumeruitburen

Heb je last van een te hoge stroomrekening en slecht schuimende schoonmaakartikelen? Veel huizenbezitters nemen een betrouwbare waterontharder. Dit product onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, besparen op schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Noardeast-Fryslân opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Hantumeruitburen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Hantumeruitburen?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Hantumeruitburen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en zijdezachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Hantumeruitburen ontvangt een waterhardheid van 6.30. Dit staat voor matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn lager energieverbruik, zacht en fris water en textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Hantumeruitburen

De waterhardheid van het water in Hantumeruitburen is ongeveer 6.30 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-hantumeruitburen-9146

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • BWT Bestsoft 11
 • Watercompany Softflow 15
 • Watertotaal Euro Twin 80
 • Grunbeck softliQ:MC32
 • Atag Descale 20

Zo werkt een waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Care) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hantumeruitburen verlaag je de dH waarde van 6.30 naar een Dh van ongeveer 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte hangt af van het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €920.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Hantumeruitburen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €55 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1725 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontharders lopen op vanaf €830, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat zit ergens tussen de €1200 en €2175 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Hantumeruitburen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan onze vergelijker en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en vandaag nog installatiebedrijven, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €145
Mechanische waterontharderV.a €840
Waterontharder (elektronisch)Circa €970
Regeneratiezout€40 per 75 kilo
OnderhoudskostenVanaf €145 (jaarbasis)
InstallatieRond de €270
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Hantumeruitburen?
De waterhardheid in Hantumeruitburen bedraagt 6.30 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland is doorgaans 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen zachter wasgoed en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan een zachte huid, fris kraanwater, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hantumeruitburen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, smaakvoller water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie