Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Holwerd

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtslibbende waterleidingen of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Holwerd zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier bekijk je praktische informatie alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.30 dH in Holwerd.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld kalkstrepen op glas en lak en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: apparatuur die langer meegaat, zijdezachte kleding en huid en het textiel gaat langer mee.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €295 per jaar.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid HolwerdWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9151
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Holwerd

Heb je last van een droge huid en/of kalk op de lak van de auto? Een groot deel van de mensen kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Noardeast-Fryslân werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Holwerd heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Milieuvriendelijke ontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Holwerd?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Holwerd. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor een mooie besparing op de energierekening en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Holwerd heeft een waterhardheid van 6.30. Samengevat: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld kalkvrije leidingen, heerlijk zachte kleding en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Holwerd

De waterhardheid van het leidingwater in Holwerd is 6.30 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-holwerd-9151

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • BWT AQA Perla 20
 • North Star 14UD
 • Amysoft C-300
 • Halutec Domus DPS 300
 • Bayard Tenera 18

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterontharders (van bijv. Tapworks) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Holwerd verlaag je de dH waarde van 6.30 naar een acceptabele 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €900.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Holwerd.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Van €155 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1675 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Buiten deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterverzachters starten vanaf €760, excl. installatie. Een geavanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1525 en €1775 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Holwerd.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en gratis modellen, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €115
Mechanische waterontharderV.a €730
Waterontharder (elektronisch)C.a. €950
Reinigingszout€40 per 75 kilo
OnderhoudscontractCirca €130 per beurt
InstallatieVanaf €220
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Holwerd?
De hardheid van het water in Holwerd is circa 6.30 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland bedraagt 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld d.m.v. geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde machine is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Holwerd.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie