Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hiaure

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Hiaure maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website vind je praktische info over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.30 dH in Hiaure.
 • Dit kan zorgen voor situaties als huidirritaties en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor structureel lagere energiekosten, zacht en fris water en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €215 per 12 maanden.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid HiaureTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9148
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Hiaure

Wil je definitief afrekenen met slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Meer en meer huizenbezitters lossen dit op met een slimme waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, besparen op schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Noardeast-Fryslân opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Hiaure hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding ontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals waterkokers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hiaure?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Hiaure. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt smaakvol water en je kleding blijft langer mooi. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Hiaure ontvangt een waterhardheid van 6.30. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en het textiel gaat langer mee.
 • Noemenswaardig: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Hiaure

De waterhardheid van het drinkwater in Hiaure ligt op ong. 6.30 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hiaure-9148

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • BWT AQA Perla 10
 • Halutec Domus DPS 500
 • Lubron Softstar SXT2
 • Euro Combi compact 30
 • Watercompany Ultrasoft 17

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Van Marcke) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Hiaure verlaag je de dH waarde van 6.30 naar een Dh onder de 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €825.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Hiaure.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €135 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1425 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van deze systemen starten vanaf €850 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1625 en €1900 inclusief inregelen. In de tabel hieronder vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Hiaure.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk snel modellen, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €80
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €740
Elektrische waterontharderBegint bij €1100
Onthardingszout€30 voor 50 kilo
OnderhoudC.a. €125 per jaar
PlaatsingskostenVanaf €210
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Hiaure?
De hardheid van het kraanwater in Hiaure is om en nabij de 6.30 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland is ongeveer 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan een minder droge huid, een lekkere watersmaak, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels weer opgeladen middels de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hiaure.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lagere energiekosten, smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid, stukken minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie