Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ternaard

Heb je last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Ternaard zorgt voor kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten lees je uitgebreide info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.30 dH in Ternaard.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals een droge huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €325 per jaar.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid TernaardHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9145
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lagere energierekening.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Glascorrosie.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Ternaard

Heb jij genoeg van dichtgeslibde leidingen en kalkstrepen op ramen? Een groot deel van de Nederlanders kiezen een slimme waterontharder. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een glanzende vaat en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Noardeast-Fryslân zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Ternaard hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Aanbieding ontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ternaard?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Ternaard. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een gunstigere energierekening en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Ternaard zit met een waterhardheid van 6.30. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Ternaard

De waterhardheid van het leidingwater in Ternaard is ongeveer 6.30 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ternaard-9145

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • 038waterontharder Separaat 20
 • Amysoft E-300

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Delta) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Ternaard voer je de dH waarde terug van 6.30 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €925.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Nadelen: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Ternaard.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €65 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1675 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Buiten deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van dergelijke installaties starten vanaf €770, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1200 en €1850 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Ternaard.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig snel modellen, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €70
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €880
Elektronische waterontharderVanaf €1200
Zouttabletten€27,50 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €140 p/jaar
InstallatieV.a €225
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Ternaard?
De hardheid in Ternaard bedraagt 6.30 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland is circa 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen verlaging van de maandlasten voor energie en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. een zachte huid en droog haar, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ternaard.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lagere energierekening, meer smaak aan koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van huidirritaties en/of eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie