Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Veenklooster

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op de ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.30 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Veenklooster heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website tref je praktische info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 6.30 dH in Veenklooster.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals een witte aanslag op het glaswerk en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: een besparing op de energierekening, een zachte huid na bad of douche en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €250 per jaar.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid VeenkloosterHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9297
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Veenklooster

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht werkende huishoudelijke apparaten en aanslag op servies? Een groot deel van de mensen installeren een elektrische waterontharder. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Noardeast-Fryslân opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Veenklooster heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Veenklooster?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Veenklooster. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel een beter presterende CV-ketel en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Veenklooster heeft een gemeten waterhardheid van 6.30. Definitie: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachter wasgoed en minder poetsen en boenen.
 • Uit de test: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Veenklooster

De waterhardheid van het water in Veenklooster is ongeveer 6.30 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-veenklooster-9297

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Erie Maxima Eco15
 • Puricom Stratos HE15
 • Atag Descale 30
 • Waterluxe Duo 7
 • Fegon AquaStar S1000 HE

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Whirlpool) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Veenklooster verlaag je de dH waarde van 6.30 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €830.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het kost stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Veenklooster.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €145 voor magnetische ontharders tot meer dan €2025 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Buiten deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van ontharders lopen op vanaf €820, excl. installatie. Een geavanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1325 en €2000 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Veenklooster.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze online offerteservice en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan je eenvoudig en direct specialisten, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €50
Mechanische waterontharderV.a €730
Waterontharder (elektronisch)V.a €920
Reinigingszout€30 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €95 per beurt
MontagekostenV.a €200
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Veenklooster?
De hardheid van het leidingwater in Veenklooster is gemiddeld 6.30 dH. De meting in de provincie Friesland komt uit op ongeveer 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. O.a. geen droge huid na het douchen, smaakvol water, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld a.d.h.v. zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Veenklooster.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een betere smaak van het water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, niet langer last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie