Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Niawier

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, smerig water of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Niawier maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina tref je nuttige info info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 6.30 dH in Niawier.
 • Dit kan leiden tot onder andere minder lekker water en hoge stookkosten.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en textiel slijt minder snel.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €210 per 12 maanden.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid NiawierZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9138
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Huidirritaties.
 • Glascorrosie.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Niawier

Ben jij ook klaar met droge haren na een douchebeurt en/of wit uitslaande wanden en tegels? Een toenemende groep mensen kiezen een innovatieve waterontharder. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente Noardeast-Fryslân werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Niawier wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goede waterontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Niawier?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Niawier. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor een zachte huid na bad of douche en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Niawier heeft een waterhardheid van 6.30. Concreet: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een glanzende vaat en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Niawier

De waterhardheid van het water in Niawier bedraagt ongeveer 6.30 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-niawier-9138

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • BWT AQA viseo
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • Electrolux 18L
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30
 • Boshuis Duolux plus 400

Hoe werkt de waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Whirlpool) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Niawier verlaag je de dH waarde van 6.30 naar een gezonde 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €875.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de installatiekosten, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Niawier.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met professionals voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een ontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €75 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1775 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van ontharders starten vanaf €660, exclusief installatiekosten. Een goede installatie heeft een prijskaartje tussen de €1100 en €1950 incl. installatie. In het volgende schema achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Niawier.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Start meteen met onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en snel specialisten, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €115
Mechanische waterontharderVanaf €650
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €900
Onthardingstabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudCirca €85 per 12 maanden
PlaatsingRond de €180
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Niawier?
De hardheid van het kraanwater in Niawier ligt rond de 6.30 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland bedraagt 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen efficiëntere verwarming en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Je kunt denken aan een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld a.d.h.v. natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Niawier.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie