Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oosternijkerk

Heb je in huis last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtgeslibde leidingen of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Oosternijkerk zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs check je uitgebreide info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 6.30 dH in Oosternijkerk.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals veel schoonmaakwerk en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: lagere stookkosten, betere smaak van water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €205 per 12 maanden.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid OosternijkerkFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9137
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lagere energierekening.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Oosternijkerk

Zit jij thuis ook met een erg droge huid en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een groot deel van de woningeigenaren lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Noardeast-Fryslân zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Oosternijkerk gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Duurzame waterontkalker.

PositiefUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oosternijkerk?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Oosternijkerk. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt lagere stookkosten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Oosternijkerk heeft een waterhardheid van 6.30. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lagere energierekening, een glanzende vaat en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Oosternijkerk

De waterhardheid van het leidingwater in Oosternijkerk is om en nabij de 6.30 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oosternijkerk-9137

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • BWT AQA smart C
 • AquaCombi AquaCell
 • Mooiwater Medium
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • Detandt-Simon Futura 25

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Culligan) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Oosternijkerk verlaag je de dH waarde van 6.30 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €825.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Oosternijkerk.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €110 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2125 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. In aanvulling op deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van ontkalkers lopen op vanaf €700, zonder installeren. Een slimme installatie zit ergens tussen de €1325 en €2125 incl. installatie. In de onderstaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Oosternijkerk.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Zo kan je eenvoudig en direct installateurs, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €120
Waterontharder (mechanisch)Circa €670
Elektronische waterontharderBegint bij €1060
Tabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudstarievenRond de €85 per 12 maanden
PlaatsingBegint bij €170
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Oosternijkerk?
De hardheid van het kraanwater in Oosternijkerk komt uit op ong. 6.30 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland is om en nabij de 6.72 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als een zachte huid na bad of douche en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt d.m.v. een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Oosternijkerk.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere energiekosten, smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie