Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Moddergat

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtgeslibde leidingen of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Moddergat resulteert in kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je waardevolle informatie alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.30 dH in Moddergat.
 • Dit kan zorgen voor problemen als onnodig veel zeepverbruik en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, lekkere watersmaak en het textiel gaat langer mee.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €220 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid ModdergatHoe werkt het?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9142
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere smakende thee.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Moddergat

Zit jij thuis ook met een te hoge stroomrekening en/of onnodig veel schoonmaken? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, textiel slijt minder snel en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Noardeast-Fryslân zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Moddergat wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Duurzame waterontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Moddergat?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Moddergat. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor een beter presterende CV-ketel en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Moddergat ontvangt een waterhardheid van 6.30. Dat betekent matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lager stroom- en gasverbruik, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Belangrijk: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Moddergat

De waterhardheid van het water in Moddergat bedraagt ongeveer 6.30 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-moddergat-9142

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • Century CWS 100V/UF
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30
 • BWC Omega Jubileum 400
 • AEG 18 L

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Kenmore) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Moddergat verklein je de dH waarde van 6.30 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door het waterverbruik, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €860.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Moddergat.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met product-experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €130 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1450 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en het aantal liter. Behalve deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €850, excl. installatie. Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1300 en €2025 incl. installatie. In het overzicht hieronder vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Moddergat.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Probeer dan onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en vandaag nog experts, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €95
Mechanische waterontharderVanaf €730
Elektronische waterontharderRond de €1020
Reinigingszout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudV.a €80 op jaarbasis
MontageBegint bij €180
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Moddergat?
De hardheid van het leidingwater in Moddergat is plus minus 6.30 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland is ongeveer 6.72 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals verlaging van de maandlasten voor energie en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, een lekkere watersmaak, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen a.d.h.v. natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone installatie is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Moddergat.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie