Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Blije

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, dichtslibbende waterleidingen of een droge huid? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Blije maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal check je handige informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 6.30 dH in Blije.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals veel schoonmaken en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding die langer mooi blijft en minder poetsen en boenen.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €255 op jaarbasis.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid BlijeFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9171
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droog haar na het douchen.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Blije

Heb je in huis last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of te veel schoonmaken? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren installeren een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een verlaging van de energielasten. In de gemeente Noardeast-Fryslân zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Blije hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Professionele waterontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Blije?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Blije. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een verlaging van de maandlasten voor energie en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Blije heeft een gemeten waterhardheid van 6.30. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Blije

De waterhardheid van het leidingwater in Blije bedraagt ongeveer 6.30 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-blije-9171

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Culligan Medallist 915
 • Detandt-Simon Primo 25
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400

Zo werkt een waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Kenmore) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Blije reduceer je de dH waarde van 6.30 naar een fijne 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €920.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het kost stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Blije.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €80 voor een magnetische ontharder tot wel €1975 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Naast deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €750 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1600 en €2175 (met montage inbegrepen). In het volgende schema tref je de huidige kosten van een waterontharder in Blije.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Zo kan je eenvoudig en zonder kosten merken, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €90
Waterontharder (mechanisch)C.a. €850
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €980
Zouttabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudVanaf €140 per beurt
InstallatieV.a €170
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Blije?
De hardheid van het water in Blije is circa 6.30 dH. De meting in de provincie Friesland bedraagt 6.72 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als lagere energiekosten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, betere smaak van water, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door gebruik te maken van een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigd apparaat is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Blije.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie