Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ferwert

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op de ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Ferwert leidt tot kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina verzamel je waardevolle info alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.30 dH in Ferwert.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld veel schoonmaken en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zijdezachte kleding en huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €345 per 12 maanden.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid FerwertHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9172
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Ferwert

Ben jij ook klaar met geïrriteerde huid of witte aanslag op het glaswerk? Flink wat mensen plaatsen een innovatieve waterontharder. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, Geen glascorrosie of witte aanslag, fris kraanwater en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Noardeast-Fryslân vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Ferwert hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals strijkijzers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Ferwert?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Ferwert. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een lagere energierekening en heerlijk zachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Ferwert ontvangt een waterhardheid van 6.30. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. een beter presterende CV-ketel, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Uit de test: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Ferwert

De waterhardheid van het drinkwater in Ferwert ligt op ong. 6.30 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-ferwert-9172

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Delta Arenal
 • Watergenius Blue Line Advance
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Euro Combi compact 14
 • Boshuis Combilux plus 150

Zo werkt een waterverzachter

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Van Marcke) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ferwert reduceer je de dH waarde van 6.30 naar een Dh van ongeveer 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €810.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Ferwert.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1475 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. Behalve deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers starten vanaf €840, zonder installeren. Een uitgebalanceerd systeem zit ergens tussen de €1550 en €1975 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Ferwert.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en vandaag nog monteurs, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €130
Mechanische waterontharderC.a. €880
Elektrische waterontharderV.a €1090
Tabletten€50 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €150 per 12 maanden
MontagekostenV.a €240
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Ferwert?
De hardheid in Ferwert ligt rond de 6.30 dH. De meting in de provincie Friesland is om en nabij de 6.72 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als apparatuur die langer meegaat en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, smaakvoller water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde installatie is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ferwert.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie