Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Paesens

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.30 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Paesens maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten vind je nuttige informatie aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 6.30 dH in Paesens.
 • Dit is de oorsprong van problemen als bittere thee koffie en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: lager stroom- en gasverbruik, heerlijk zachte kleding en minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €210 per 12 maanden.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid PaesensTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9136
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Strepen op de ramen.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Paesens

Heb jij genoeg van rendementsverlies van verwarming of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Steeds meer Hollanders en Belgen plaatsen een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Noardeast-Fryslân werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Paesens hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Voordeligste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Paesens?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Paesens. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel lekkerdere koffie en thee en een vermindering van schoonmaakproducten. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Paesens heeft een gemeten waterhardheid van 6.30. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Paesens

De waterhardheid van het water in Paesens is 6.30 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-paesens-9136

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • BWT AQA smart
 • Boshuis Duolux plus 200
 • Digisoft DS-2000 HE
 • Watercompany Softflow 15
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Bayard) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Paesens reduceert je de dH waarde van 6.30 naar een fijne 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €950.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Paesens.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €65 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2250 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van deze systemen beginnen bij €680 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1300 en €1900 inclusief plaatsing. In het volgende schema bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Paesens.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en vandaag nog vakmannen, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €155
Mechanische waterontharderCirca €660
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1110
Zout€40 per 75 kg
OnderhoudRond de €105 per 12 maanden
PlaatsingskostenV.a €170
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Paesens?
De waterhardheid in Paesens bedraagt 6.30 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland is circa 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: een beter presterende CV-ketel en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het comfort. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, smaakvol water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Paesens.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie