Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Anjum

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 6.30 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Anjum leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je praktische informatie over de waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.30 dH in Anjum.
 • Dit kan zorgen voor problemen als veel schoonmaakwerk en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, water met een lekkere smaak en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €280 per 12 maanden.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid AnjumZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9133
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lagere energierekening.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Anjum

Wil jij ook af van slecht functionerende apparaten of strepen op de ramen? Een groeiend aantal Nederlanders plaatsen een elektrische waterontharder. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Noardeast-Fryslân werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Anjum gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Voordeligste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Anjum?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Anjum. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot een meer efficiënte verwarming en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Anjum ontvangt een waterhardheid van 6.30. Dat betekent matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Uit de test: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Anjum

De waterhardheid van het water in Anjum bedraagt circa 6.30 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-anjum-9133

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • Erie Slimline Eco17
 • Erie Softline Eco10
 • Mooiwater Medium
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Honeywell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Anjum minimaliseer je de dH waarde van 6.30 naar een Dh onder de 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden twee soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een lage prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €830.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Anjum.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit loopt van €140 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1625 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het type ontharder en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van ontharders beginnen vanaf ongeveer €660 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1450 en €2050 (met montage inbegrepen). In het volgende schema achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Anjum.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open onze online offerteservice en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en kosteloos installateurs, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €80
Waterontharder (mechanisch)C.a. €720
Waterontharder (elektronisch)Circa €970
Zouttabletten€17,50 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €160 op jaarbasis
PlaatsingskostenC.a. €220
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Anjum?
De waterhardheid in Anjum bedraagt 6.30 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland is grofweg 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere lagere energierekening en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere een zachte huid, smaakvoller water, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het filter schoongespoeld door natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Anjum.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, niet langer last van kalkaanslag, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie