Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lioessens

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.30 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Lioessens heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website vind je praktische info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 6.30 dH in Lioessens.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals aanslag op servies en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor structureel lagere energiekosten, minder huidproblemen en huidirritaties en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €255 per jaar.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid LioessensWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9134
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Het effect van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lagere energierekening.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Lioessens

Ben jij ook klaar met een onnodig hoge energierekening en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Steeds meer mensen lossen dit op met een goede waterontharder. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en lagere energiekosten. In de gemeente Noardeast-Fryslân zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Lioessens wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Duurzame waterverzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Lioessens?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Lioessens. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor betere smaak van water en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Lioessens ontvangt een waterhardheid van 6.30. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere een beter presterende CV-ketel, zacht en fris water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Lioessens

De waterhardheid van het water in Lioessens ligt op ong. 6.30 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-lioessens-9134

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • BWT AQA life
 • BWT Aquadial softlife bio 10
 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • Euro Combi 10 Fleck
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Care) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Lioessens reduceer je de dH waarde van 6.30 naar een fijne 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Wekelijks gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €770.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de installatiekosten, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Lioessens.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een waterontkalker variëren nogal. Dit loopt van €125 voor een magnetische ontharder tot wel €1675 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €750 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1600 en €1750 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Lioessens.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en vandaag nog installateurs, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €160
Mechanische waterontharderVanaf €840
Elektronische waterontharderRond de €920
Reinigingszout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €105 per jaar
PlaatsingRond de €250
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Lioessens?
De hardheid van het leidingwater in Lioessens is circa 6.30 dH. De waarde in de provincie Friesland ligt rond de 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan verminderde eczeem klachten, smaakvol water, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Lioessens.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: een besparing op de energierekening, smaakvoller water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een glanzende vaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie