Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Morra

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, dichtslibbende waterleidingen of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Morra leidt tot water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs verzamel je waardevolle informatie met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 6.30 dH in Morra.
 • Dit kan leiden tot situaties als koffie thee dat bitter smaakt en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: lager energieverbruik, smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €335 per 12 maanden.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid MorraHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9135
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Pluspunten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lager energieverbruik.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Morra

Ben jij ook klaar met een onnodig hoge energierekening en kalkaanslag op douchekop? Meer en meer Hollanders en Belgen kiezen een professionele waterontharder. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, geen strepen meer op glas en lak, een zachte huid na bad of douche en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Noardeast-Fryslân vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Morra hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Goede waterontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Morra?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Morra. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een beter presterende CV-ketel en zijdezachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Morra heeft een geschatte waterhardheid van 6.30. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere een besparing op de energierekening, zacht en fris water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Morra

De waterhardheid van het leidingwater in Morra ligt op ong. 6.30 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-morra-9135

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • BWT AQA Perla Duo
 • BWT AQA Perla 5
 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB
 • Lubron Easysoft 1700 Classic

Hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aquacell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Morra verklein je de dH waarde van 6.30 naar een acceptabele 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €910.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Morra.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit loopt van €110 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2100 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterontkalkers starten bij €760, excl. installatie. Een geavanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1525 en €2125 incl. installatie. In de bijgaande tabel check je de huidige kosten van een waterontharder in Morra.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en kosteloos installatiebedrijven, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €135
Mechanische waterontharderCirca €810
Elektrische waterontharderBegint bij €1060
Reinigingszout€40 voor 75 kilo
OnderhoudC.a. €160 op jaarbasis
PlaatsingRond de €175
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Morra?
De hardheid van het water in Morra bedraagt 6.30 dH. De waarde in de provincie Friesland is doorgaans 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en textiel slijt minder snel.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Morra.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie