Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Dokkum

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Dokkum heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal verzamel je nuttige info info aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.30 dH in Dokkum.
 • Dit is de oorsprong van problemen als een droge huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €320 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid DokkumHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9101
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Glascorrosie.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Dokkum

Wil jij ook af van een onnodig hoge energierekening en/of onnodig poets- en boenwerk? Steeds meer huizenbezitters kiezen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, water met een lekkere smaak en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Noardeast-Fryslân zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Dokkum heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Dokkum?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Dokkum. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot langere levensduur van huishoudelijke apparaten en textiel dat langer mee gaat. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Dokkum heeft een gemeten waterhardheid van 6.30. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. kalkvrije leidingen, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder poetsen en boenen.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Dokkum

De waterhardheid van het leidingwater in Dokkum is ongeveer 6.30 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-dokkum-9101

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Boshuis Duolux plus 150
 • Watertotaal Euro Twin 14
 • Euro Combi compact 30
 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Euro Combi compact 10

Hoe werkt de waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Kenmore) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Dokkum voer je de dH waarde terug van 6.30 naar een gezonde 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout is afhankelijk van grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €875.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Dokkum.

Overal en altijd zacht water in huis?

Kom in contact met product-specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Van €170 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2025 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van deze systemen zijn zo’n €710, excl. installatie. Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1650 en €1925 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de geschatte kosten van een waterontharder in Dokkum.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Zo kan men gemakkelijk en vandaag nog experts, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €160
Waterontharder (mechanisch)Circa €830
Elektronische waterontharderC.a. €990
Reinigingszout€40 voor 75 kg
OnderhoudBegint bij €145 per 12 maanden
InstallatieCirca €270
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Dokkum?
De hardheid van het kraanwater in Dokkum bedraagt 6.30 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland is circa 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. O.a. prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door middel van de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Dokkum.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie