Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hempens

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, glascorrosie, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 5.90 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Hempens heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal bekijk je uitgebreide info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 5.90 dH in Hempens.
 • Hierdoor ontstaan onder andere slecht functionerende apparaten en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, minder huidproblemen en huidirritaties en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €305 per jaar.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid HempensWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9086
Gem. Gasverbruik M31260 M3
Gem. Stroomverbruik kWh22300 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lagere energierekening.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Geïrriteerde huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Hempens

Wil jij ook af van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of veel schoonmaakwerk? Steeds meer mensen installeren een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, textiel slijt minder snel en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Leeuwarden kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Hempens was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Beste verzachter.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hempens?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Hempens. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Hempens ontvangt een waterhardheid van 5.90. Definitie: zacht water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. apparatuur die langer meegaat, heerlijk zachte kleding en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Belangrijk: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Hempens

De waterhardheid van het water in Hempens bedraagt ongeveer 5.90 dH. Men zegt dan ook wel dat het water zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-hempens-9086

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • Boshuis Combilux plus 100
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • Boshuis Duolux plus 400
 • BWT AQA viseo
 • Watercompany Softflow 20

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Care) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Hempens minimaliseer je de dH waarde van 5.90 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een laag tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €760.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Hempens.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met erkende adviseurs voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €140 voor een magnetische ontharder tot wel €2075 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en het aantal liter. In aanvulling op deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €720 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat ligt qua kosten tussen €1175 en €2125 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Hempens.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en gratis merken, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €160
Mechanische waterontharderVanaf €830
Elektronische waterontharderCirca €1100
Reinigingszout€15 voor 25 kg
OnderhoudscontractV.a €155 (jaarbasis)
InstallatieVanaf €170
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Hempens?
De waterhardheid in Hempens is om en nabij de 5.90 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland is doorgaans 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als een zachte huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, meer smaak aan koffie en thee, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen door natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Hempens.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie