Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Burdaard

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtgeslibde leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Burdaard heeft als effect kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs bekijk je handige informatie over de waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 6.30 dH in Burdaard.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld strepen op de ramen en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, heerlijk zachte kleding en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €315 per 12 maanden.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid BurdaardZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9112
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Lagere energiekosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Burdaard

Wil jij ook af van slecht werkende huishoudelijke apparaten en wit uitslaande wanden en tegels? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, verminderde eczeem klachten en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Noardeast-Fryslân zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Burdaard gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Burdaard?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Burdaard. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel een efficiëntere warmteoverdracht en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Burdaard heeft een waterhardheid van 6.30. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn maandelijks lagere energielasten, heerlijk zachte kleding en textiel slijt minder snel.
 • Belangrijk: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Burdaard

De waterhardheid van het leidingwater in Burdaard is 6.30 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-burdaard-9112

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Lubron Softstar Classic
 • Euro Combi 10 Fleck
 • Lubron Proline Classic
 • Ecowater ESM9 CE+

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Pallas) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Burdaard reduceer je de dH waarde van 6.30 naar een acceptabele 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een laag tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €940.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1225.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Burdaard.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met vakmannen voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit loopt van €55 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1700 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontkalkers beginnen bij €680 (zonder installatiewerk). Een installatie met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1400 en €2175 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Burdaard.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Zo kan men eenvoudig supersnel merken, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €80
Waterontharder (mechanisch)Circa €860
Elektrische waterontharderCirca €1000
Zouttabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudscontractRond de €135 per 12 maanden
MontageVanaf €150
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Burdaard?
De waterhardheid in Burdaard ligt rond de 6.30 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland schatten we op 6.72 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder moet installeren voor het comfort. Onder andere verminderde eczeem klachten, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt middels een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Regelmatig schoonmaken is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Burdaard.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, zacht en smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie