Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Brantgum

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, smerig water of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Brantgum maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs lees je handige info over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.30 dH in Brantgum.
 • Dit kan leiden tot issues zoals koffie thee dat bitter smaakt en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in gunstig energieverbruik, betere smaak van water en textiel slijt minder snel.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €205 per jaar.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid BrantgumHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9153
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Betere smaak van water.
 • Lagere stookkosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Brantgum

Heb je last van slecht functionerende apparaten en kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Meer en meer woningeigenaren kiezen een elektrische waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, smaakvol water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente Noardeast-Fryslân werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Brantgum gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding verzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Brantgum?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Brantgum. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt lekkerdere koffie en thee en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Brantgum kent een waterhardheid van 6.30. Samengevat: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, smaakvol water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Brantgum

De waterhardheid van het leidingwater in Brantgum is 6.30 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-brantgum-9153

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • BWT Rondomat 50M
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • Watertotaal Euro Twin 10
 • Mooiwater Medium+
 • BWT AQA smart C

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Care) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Brantgum minimaliseer je de dH waarde van 6.30 naar een zachte 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €790.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de tarieven, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Brantgum.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker variëren nogal. De prijzen starten vanaf €50 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2300 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterontharders lopen op vanaf €800 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1275 en €2000 inclusief inregelen. In het volgende schema bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Brantgum.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen supersnel installatiebedrijven, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €160
Mechanische waterontharderV.a €690
Elektronische waterontharderV.a €1060
Reinigingszout€30 voor 50 kg
OnderhoudskostenVanaf €155 p/jaar
MontagekostenCirca €180
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Brantgum?
De hardheid van het water in Brantgum is plus minus 6.30 dH. De waarde in de provincie Friesland schatten we op 6.72 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere efficiëntere warmteoverdracht en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Onder andere comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door middel van een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Brantgum.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie