Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bornwird

Heb je last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtgeslibde leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Bornwird heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl tref je bruikbare informatie over diverse types waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 6.30 dH in Bornwird.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld kalkaanslag en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en minder poetsen en boenen.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €260 op jaarbasis.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid BornwirdWerkingKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9156
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Bornwird

Zit jij thuis ook met een droge, geïrriteerde huid en/of bittere smakende thee? Steeds meer Nederlanders bestellen een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Noardeast-Fryslân kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Bornwird hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding waterverzachter.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Bornwird?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Bornwird. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt smaakvoller water en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Bornwird heeft een waterhardheid van 6.30. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Bornwird

De waterhardheid van het drinkwater in Bornwird is 6.30 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-bornwird-9156

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Calex Calex 15L
 • Boshuis Combilux plus 150
 • Waterluxe Combi 12
 • Halutec Domus DPS 500
 • Fegon AquaStar S1000 HE

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Bayard) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Bornwird voer je de dH waarde terug van 6.30 naar een Dh van ongeveer 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €870.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de montagekosten, het kost stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Bornwird.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met product-specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €135 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1650 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van ontharders zijn zo’n €690, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1425 en €1950 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Bornwird.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en zonder kosten monteurs, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €90
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €890
Waterontharder (elektronisch)V.a €1070
Zouttabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudskostenCirca €90 per 12 maanden
InstallatiekostenCirca €270
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Bornwird?
De waterhardheid in Bornwird is doorgaans 6.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland is circa 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Denk hierbij aan een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld middels zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Bornwird.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie