Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Aalsum

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, apparaten die slecht werken of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Aalsum heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 6.30 dH in Aalsum.
 • Dit kan leiden tot situaties als droog haar na het douchen en verwarmingselementen die isoleren.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere warmteoverdracht, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €205 per 12 maanden.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid AalsumWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9121
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Het effect van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Aalsum

Heb je last van verstopte leidingen en/of eindeloos schoonmaken? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters plaatsen een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, textiel slijt minder snel en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Noardeast-Fryslân kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Aalsum hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goede ontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Aalsum?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Aalsum. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor ren glanzende vaat en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Aalsum heeft een geschatte waterhardheid van 6.30. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. efficiëntere warmteoverdracht, betere smaak van water en het textiel gaat langer mee.
 • Niet vergeten: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Aalsum

De waterhardheid van het drinkwater in Aalsum bedraagt ongeveer 6.30 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-aalsum-9121

Interessante installaties

 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • Culligan Medallist 915
 • North Star 25ED
 • Erie Softline Eco20
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Tapworks) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Aalsum minimaliseer je de dH waarde van 6.30 naar een acceptabele 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €870.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Aalsum.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €130 voor magnetische ontharders tot een slordige €2225 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Behalve deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontharders zijn zo’n €760 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1225 en €2025 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Aalsum.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en zonder kosten experts, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €120
Waterontharder (mechanisch)V.a €720
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1090
Zout€25 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €95 (jaarbasis)
InstallatiekostenV.a €250
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Aalsum?
De hardheid van het water in Aalsum bedraagt 6.30 dH. De waarde in de provincie Friesland ligt op 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere lager energieverbruik en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Aalsum.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, zacht en fris water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van huidirritaties en/of eczeem, niet langer last van kalkaanslag, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie