Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zwagerbosch

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, bittere thee of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.30 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Zwagerbosch leidt tot kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je uitgebreide info over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 6.30 dH in Zwagerbosch.
 • Dit is de oorsprong van situaties als apparaten die slecht werken en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €250 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid ZwagerboschHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9299
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Zwagerbosch

Heb jij genoeg van een irriterende huid en glascorrosie? Meer en meer huizenbezitters kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zachtere was en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Noardeast-Fryslân zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Zwagerbosch wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Aanbieding waterontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals strijkijzers hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Zwagerbosch?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Zwagerbosch. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor verminderde eczeem klachten en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Zwagerbosch heeft een gemeten waterhardheid van 6.30. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. lager stroom- en gasverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Zwagerbosch

De waterhardheid van het drinkwater in Zwagerbosch ligt op ong. 6.30 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zwagerbosch-9299

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Erie Maxima Eco32
 • Calex Calex 22L
 • North Star 9UD
 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • Euro Twin 25

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Care) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zwagerbosch reduceert je de dH waarde van 6.30 naar een Dh onder de 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €880.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Zwagerbosch.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Kom in contact met experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1450 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in ontkalkers starten vanaf €770 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1475 en €2075 inclusief inregelen. In onderstaande schema bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Zwagerbosch.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Zo kan je zonder gedoe en zonder kosten vakmannen, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €80
Mechanische waterontharderRond de €660
Waterontharder (elektronisch)Circa €1190
Tabletten€50 per 100 kg
OnderhoudstarievenVanaf €80 op jaarbasis
InstallatiekostenRond de €250
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Zwagerbosch?
De hardheid van het leidingwater in Zwagerbosch bedraagt 6.30 dH. De waarde in de provincie Friesland ligt op 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: een glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Onder andere een fijne douchebeurt, betere smaak van water, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Zwagerbosch.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie