Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kollumerzwaag

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op de ramen, slecht functionerende apparaten of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Kollumerzwaag leidt tot water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website lees je uitgebreide informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.30 dH in Kollumerzwaag.
 • Dit is de oorsprong van situaties als wit uitslaande wanden en tegels en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lager energieverbruik, water met een lekkere smaak en het textiel gaat langer mee.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €340 per jaar.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid KollumerzwaagTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9298
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een glanzende vaat.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Kollumerzwaag

Heb je last van droge haren na een douchebeurt en strepen op de ramen? Een aanzienlijk aantal Nederlanders kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Dit product onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, geen strepen meer op glas en lak, fris kraanwater en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Noardeast-Fryslân kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Kollumerzwaag gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Professionele waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals HR-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kollumerzwaag?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Kollumerzwaag. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en fris water en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Kollumerzwaag heeft een geschatte waterhardheid van 6.30. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere een besparing op de energierekening, zacht en fris water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Uit de test: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Kollumerzwaag

De waterhardheid van het drinkwater in Kollumerzwaag is 6.30 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-kollumerzwaag-9298

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Erie Maxima Eco26
 • Watergenius Blue Line Max
 • Watercompany Softflow 20
 • Waterboss 900
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter

Technische uitleg werking waterverzachter

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Tapworks) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Kollumerzwaag reduceert je de dH waarde van 6.30 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €750.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Kollumerzwaag.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan product-experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €60 voor een magnetische ontharder tot ruim €1850 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in dergelijke installaties lopen op vanaf €760 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1600 en €2225 inclusief inregelen. In de tabel hieronder tref je de actuele kosten van een waterontharder in Kollumerzwaag.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en direct specialisten, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €50
Mechanische waterontharderV.a €760
Elektronische waterontharderV.a €1040
Onthardingstabletten€45 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenV.a €95 per beurt
PlaatsingskostenCirca €275
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Kollumerzwaag?
De waterhardheid in Kollumerzwaag is gemiddeld 6.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland bedraagt 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en het textiel gaat langer mee.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het comfort. Onder andere een fijne douchebeurt, fris kraanwater, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kollumerzwaag.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie