Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Nijlen

Heb je last van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, smerig water of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 12,32 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Nijlen maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina verzamel je belangrijke info aangaande waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 12,32 dH in Nijlen.
 • Dit kan leiden tot onder andere bittere thee koffie en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €250 per jaar.

Snel naar: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid NijlenWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieAntwerpen
GemeenteNijlen
Postcode2560
Gem. Gasverbruik M33.395 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5450 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Nijlen

Heb je in huis last van een te hoge stroomrekening of veel schoonmaakproducten nodig? Een toenemende groep huizenbezitters nemen een betrouwbare waterontkalker. Dit product onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, kleding en ander textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Nijlen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Nijlen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Duurzame waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals Quookers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Nijlen?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Nijlen. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot een zachte huid en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Nijlen zit met een waterhardheid van 12,32. Concreet: Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere een besparing op de energierekening, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Uit de test: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Nijlen

De waterhardheid van het drinkwater in Nijlen is ongeveer 12,32 Duitse graden. Dit betekent dat het water Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-nijlen-2560

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • General electric GE-26HI
 • North Star 17UD
 • Watertotaal Euro Twin 40
 • Bayard Ecosoft 15

Zo werkt een waterontkalker

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Culligan) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Nijlen minimaliseer je de dH waarde van 12,32 naar een acceptabele 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen twee machines: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €900.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Nijlen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met professionals voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €115 voor magnetische ontharders tot wel €2200 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterontharders beginnen bij €670 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1425 en €1900 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder bieden we de geraamde kosten van een waterverzachter in Nijlen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Via die service kan jij makkelijk supersnel installateurs, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €100
Mechanische waterontharderCirca €690
Waterontharder (elektronisch)Rond de €970
Reinigingszout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudVanaf €90 op jaarbasis
MontageC.a. €270
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Nijlen?
De hardheid van het leidingwater in Nijlen schatten we op 12,32 dH. De waarde in de provincie Antwerpen komt uit op ongeveer 11,07 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen zachter wasgoed en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan een minder droge huid, smaakvoller water, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Nijlen.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, een lekkere watersmaak, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en minder droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie