Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hove

Heb je last van kalkneerslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 11,20 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterverzachter in Hove heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten vind je handige informatie alle mogelijke waterontharders: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 11,20 dH in Hove.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals een droge huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor een besparing op de energierekening, verminderde eczeem klachtenen je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €295 per 12 maanden.

Thema’s: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid HoveHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteHove
Postcode2540
Gem. Gasverbruik M33.380 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5300 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

De voordelen van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Hove

Wil jij ook af van een te hoge stroomrekening en witte aanslag op het glaswerk? Een aanzienlijk aantal mensen installeren een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, het textiel gaat langer mee en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Hove zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Hove gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Duurzame verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hove?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Hove. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor een besparing op gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Hove heeft een geschatte waterhardheid van 11,20. Samengevat: Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. lagere energiekosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Hove

De waterhardheid van het water in Hove bedraagt circa 11,20 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-hove-2540

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Erie Maxima Eco20
 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • North Star 9UD
 • Watertotaal Euro Twin 14
 • Atlantis AT210

Technische uitleg werking waterontkalker

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua Clean) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hove verklein je de dH waarde van 11,20 naar een fijne 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We bieden twee producten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €830.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Hove.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot ruim €1925 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Behalve deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterverzachters beginnen bij €730, excl. installatie. Een goede installatie zit ergens tussen de €1625 en €1825 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel bieden we de geraamde kosten van een waterverzachter in Hove.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij erkende installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en zonder kosten vakmannen, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €90
Mechanische waterontharderBegint bij €830
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1150
Tabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudscontractC.a. €115 p/jaar
MontagekostenV.a €225
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Hove?
De hardheid in Hove is grofweg 11,20 dH. De waarde in de provincie Antwerpen schatten we op 11,07 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: lagere stookkosten en textiel slijt minder snel.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder neemt voor het comfort. Onder andere een fijne douchebeurt, fris kraanwater, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hove.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachter wasgoed, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie