Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kontich

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, aanslag op servies, vies water of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 11,20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Kontich heeft als effect kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten verzamel je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 11,20 dH in Kontich.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld huidirritaties en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, water met een lekkere smaak en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €295 per 12 maanden.

Direct naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid KontichZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieAntwerpen
GemeenteKontich
Postcode2550
Gem. Gasverbruik M33.390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5400 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en fris water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Kontich

Wil jij ook af van rendementsverlies van verwarming of witte aanslag op het glaswerk? Steeds meer mensen nemen een slimme waterontkalker. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, heerlijk zachte kleding en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Kontich opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Kontich hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Voordeligste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Kontich?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Kontich. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot zacht en fris water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Kontich heeft een gemeten waterhardheid van 11,20. Definitie: Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een zachte huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Opmerking: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Kontich

De waterhardheid van het leidingwater in Kontich is 11,20 dH. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-kontich-2550

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Erie Maxima Eco32
 • General electric GE-18C
 • North Star 14UD
 • Watertotaal Euro Twin 25
 • Bayard Ecosoft 10

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterverzachters (van bijv. Aqua Service) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kontich reduceert je de dH waarde van 11,20 naar een fijne 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €950.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Kontich.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met product-specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €100 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2325 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk en model, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Buiten deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van deze systemen beginnen bij €770 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1100 en €1925 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel tref je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Kontich.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Open onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen supersnel monteurs, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €110
Mechanische waterontharderVanaf €680
Waterontharder (elektronisch)V.a €970
Zout€25 voor 50 kilo
OnderhoudCirca €135 op jaarbasis
InstallatieCirca €240
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Kontich?
De hardheid van het water in Kontich is circa 11,20 dH. De tabelwaarde in de provincie Antwerpen is plus minus 11,07 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Kontich.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lager energieverbruik, lekker water uit de kraan, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie