Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Boechout

Heb je last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, water met een vreemde smaak of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 12,32 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Boechout resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal verzamel je waardevolle informatie met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12,32 dH in Boechout.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals onnodig veel zeepverbruik en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €300 per 12 maanden.

Thema’s: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid BoechoutTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteBoechout
Postcode2530
Gem. Gasverbruik M33.375 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5250 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

De voordelen van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Boechout

Heb je last van geïrriteerde huid of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een groot deel van de Vlamingen kiezen een handige waterontkalker. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder poetsen en boenen, lekkerdere koffie en thee en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Boechout zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Boechout heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Voordeligste verzachter.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Boechout?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Boechout. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een besparing op gas- en stroomverbruik en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Boechout heeft een gemeten waterhardheid van 12,32. Dit houdt in Hard water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Bijv. lagere energierekening, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Boechout

De waterhardheid van het leidingwater in Boechout bedraagt circa 12,32 dH. Dit houdt in dat het water Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-boechout-2530

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Erie Maxima Eco15
 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • North Star Okosoft 35
 • Watertotaal Euro Twin 10
 • Atlantis Cabinet A-10R

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterverzachters (van bijv. Galaxy) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Boechout verklein je de dH waarde van 12,32 naar een Dh van ongeveer 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er bestaan twee types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €880.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Boechout.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan product-experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De prijs van een waterverzachter variëren nogal. Dit loopt van €170 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1525 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk en model, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €730, zonder installeren. Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1450 en €1950 inclusief inregelen. In het volgende schema check je de huidige kosten van een waterverzachter in Boechout.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en zonder kosten installateurs, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €100
Mechanische waterontharderC.a. €700
Waterontharder (elektrisch)V.a €1010
Zouttabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €125 (jaarbasis)
PlaatsingBegint bij €225
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Boechout?
De hardheid in Boechout is ongeveer 12,32 dH. Het gemiddelde in de provincie Antwerpen is grofweg 11,07 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: kalkvrije leidingen en geen strepen meer op glas en lak.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Onder andere verminderde eczeem klachten, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Boechout.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, lekker water uit de kraan, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een zijdezachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie