Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Lint

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, verstopte leidingen of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 12,32 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Lint maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal verzamel je uitgebreide info over diverse types waterontharders: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 12,32 dH in Lint.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals minder lekker water en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor kalkvrije leidingen, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €320 per 12 maanden.

Lees verder over: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid LintWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieAntwerpen
GemeenteLint
Postcode2547
Gem. Gasverbruik M33.385 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5350 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Glascorrosie.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Lint

Ben jij ook klaar met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of eindeloos schoonmaken? Veel huizenbezitters kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, geen strepen meer op glas en lak, een zachte huid en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Lint zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Lint heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals heetwaterkranen hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Lint?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Lint. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Lint heeft een gemeten waterhardheid van 12,32. Dit houdt in Hard water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. apparatuur die langer meegaat, verminderde eczeem klachtenen het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Lint

De waterhardheid van het water in Lint ligt op ong. 12,32 dH. Dit betekent dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-lint-2547

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Erie Maxima Eco26
 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • North Star 11UD
 • Watertotaal Euro Twin 20
 • Atlantis Cabinet A-20R

Zo werkt een waterontkalker

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterverzachters (van bijv. GE) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Lint verlaag je de dH waarde van 12,32 naar een fijne 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €860.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Lint.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Van €130 voor magnetische ontharders tot ruim €1925 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterontkalkers lopen op vanaf €710, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1200 en €1850 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Lint.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en snel monteurs, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €75
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €740
Waterontharder (elektronisch)C.a. €920
Zout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudC.a. €140 op jaarbasis
PlaatsingskostenC.a. €200
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Lint?
De hardheid van het leidingwater in Lint is circa 12,32 dH. De meting in de provincie Antwerpen schatten we op 11,07 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere een besparing op de energierekening en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld via een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Lint.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere stookkosten, zacht en smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachter wasgoed, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie