Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kessel

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of koffie of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 12,32 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterverzachter in Kessel maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs verzamel je nuttige informatie aangaande waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 12,32 dH in Kessel.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als huidirritaties en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zijdezachte kleding en huid en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €290 per jaar.

Klik door naar: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid KesselHoe werkt het?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteNijlen
Postcode2560
Gem. Gasverbruik M31.580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3550 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

De voordelen van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Kessel

Heb je last van droog haar na het douchen en kalkaanslag op de verwarmingselementen? Meer en meer woningeigenaren nemen een betrouwbare waterontkalker. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zacht en smaakvol water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Nijlen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Kessel gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Duurzame ontkalker.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Kessel?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Kessel. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en heerlijk zachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Kessel zit met een waterhardheid van 12,32. Concreet: Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkerdere koffie en thee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Kessel

De waterhardheid van het drinkwater in Kessel is om en nabij de 12,32 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-kessel-2560

Vind een vakman in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • General electric GXOF18KE
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • Boshuis Combilux plus 150

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterverzachters (van merken als Pallas) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Kessel verlaag je de dH waarde van 12,32 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee types: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €930.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Nadelen: de installatiekosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Kessel.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Van €50 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2050 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van dergelijke installaties beginnen bij €850, zonder installeren. Een geavanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1400 en €1975 (met montage inbegrepen). In het volgende schema bieden we de actuele kosten van een waterverzachter in Kessel.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze vergelijker en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk supersnel installateurs, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €55
Mechanische waterontharderV.a €720
Elektrische waterontharderVanaf €1010
Regeneratiezout€40 voor 75 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €130 p/jaar
PlaatsingskostenVanaf €220
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Kessel?
De hardheid van het kraanwater in Kessel is ongeveer 12,32 dH. Het gemiddelde in de provincie Antwerpen ligt rond de 11,07 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. een fijne douchebeurt, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld door zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kessel.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, stukken minder last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie