Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Bevel

Heb je last van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, apparaten die slecht werken of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 12,32 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Bevel resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je uitgebreide info over de waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 12,32 dH in Bevel.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals water met een vreemde smaak en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, een zachte huid na bad of douche en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €200 per jaar.

Direct naar: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid BevelWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteNijlen
Postcode2560
Gem. Gasverbruik M31.575 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3500 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Bevel

Wil je definitief afrekenen met apparaten die slecht werken of wit uitslaande wanden en tegels? Veel Vlamingen plaatsen een elektrische waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op bestek en servies, besparen op schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Nijlen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterverzachter in Bevel hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Voordeligste ontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Bevel?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Bevel. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot zacht en fris water en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Bevel zit met een waterhardheid van 12,32. Dit staat voor Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. gunstig energieverbruik, heerlijk zachte kleding en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Opmerking: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Bevel

De waterhardheid van het leidingwater in Bevel is om en nabij de 12,32 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-bevel-2560

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • General electric GNOH45KE
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • Boshuis Combilux plus 100

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Durlem) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bevel verlaag je de dH waarde van 12,32 naar een acceptabele 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 producten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €800.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Bevel.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €170 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1875 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties lopen op vanaf €740, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1575 en €1800 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de huidige kosten van een waterverzachter in Bevel.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en zonder kosten monteurs, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €130
Mechanische waterontharderBegint bij €660
Elektronische waterontharderVanaf €1020
Zouttabletten€30 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €110 per beurt
MontagekostenCirca €200
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Bevel?
De hardheid in Bevel is doorgaans 12,32 dH. De waarde in de provincie Antwerpen is doorgaans 11,07 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De werking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bevel.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie