Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nijkerk

Heb je last van kalkaanslag, glascorrosie, verstopte leidingen of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 5.90 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Nijkerk leidt tot kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal vind je praktische informatie aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 5.90 dH in Nijkerk.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als strepen op de ramen en verstopte leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €290 per jaar.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid NijkerkFunctioneringKostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteNijkerk
Postcode3861
Gem. Gasverbruik M31430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Nijkerk

Wil je definitief afrekenen met een onnodig hoge energierekening of kalk op de lak van de auto? Flink wat Nederlanders kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Nijkerk kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Nijkerk hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Waterontkalker informatie.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of een glaasje water smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Nijkerk?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Nijkerk. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot verminderde eczeem klachten en je kleding blijft langer mooi. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Nijkerk heeft een gemeten waterhardheid van 5.90. Dat betekent zacht water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. lagere energierekening, een zachte huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Nijkerk

De waterhardheid van het water in Nijkerk is 5.90 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-nijkerk-3861

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Ecowater eVOLUTION 600 Power
 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Apic Zetes
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Ecowater Galaxy VDR30

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Delta) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nijkerk verlaag je de dH waarde van 5.90 naar een zachte 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een gunstige prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €930.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Nijkerk.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €90 voor magnetische ontharders tot zo’n €2200 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van dergelijke installaties beginnen bij €800, exclusief installatiekosten. Een luxe systeem heeft een prijskaartje tussen de €1575 en €1900 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel check je de actuele kosten van een waterontharder in Nijkerk.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en kosteloos installateurs, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €125
Mechanische waterontharderVanaf €680
Waterontharder (elektronisch)V.a €910
Reinigingszout€30 voor 50 kg
OnderhoudstarievenCirca €140 op jaarbasis
MontagekostenVanaf €260
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Nijkerk?
De waterhardheid in Nijkerk ligt op 5.90 dH. De meting in de provincie Gelderland is grofweg 6.34 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor lager energieverbruik en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Denk aan comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door middel van een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nijkerk.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere energierekening, smaakvoller water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie