Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Amersfoort

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 5.30 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Amersfoort heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs check je bruikbare info aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 5.30 dH in Amersfoort.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en hoge stookkosten.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energiekosten, fris kraanwater en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €215 op jaarbasis.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid AmersfoortHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Postcode3817
Gem. Gasverbruik M31130 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27400 kWh
Gem. Waterhardheid5.30 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere smakende thee.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Amersfoort

Ben jij ook klaar met rendementsverlies van verwarming en kalkaanslag op kranen en tegels? Een aanzienlijk aantal Nederlanders kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, een zachte huid en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Amersfoort vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Amersfoort hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Aanbieding waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Amersfoort?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Amersfoort. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor smaakvol water en je kleding blijft langer mooi. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Amersfoort zit met een waterhardheid van 5.30. Samengevat: zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan lagere energierekening, zijdezachte kleding en huid en minder poetsen en boenen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Amersfoort

De waterhardheid van het drinkwater in Amersfoort ligt op ong. 5.30 dH. Dit wil zeggen dat het water zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 5.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-amersfoort-3817

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • Boshuis Combilux plus 200
 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • Waterluxe Combi 12

Zo werkt een waterverzachter

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Bayard) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Amersfoort verlaag je de dH waarde van 5.30 naar een acceptabele 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstige prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €870.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de aanschafkosten, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Amersfoort.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €155 voor magnetische ontharders tot wel €2075 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het merk en model, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van dergelijke installaties beginnen bij €830 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1500 en €1975 inclusief installatiewerk. In het volgende schema bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Amersfoort.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en vandaag nog modellen, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €150
Mechanische waterontharderVanaf €890
Elektrische waterontharderBegint bij €950
Onthardingszout€40 voor 75 kilo
OnderhoudskostenRond de €135 p/jaar
InstallatiekostenRond de €210
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Amersfoort?
De hardheid van het kraanwater in Amersfoort is doorgaans 5.30 dH. Het gemiddelde in de provincie Utrecht is gemiddeld 6.11 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. O.a. comfortabel douchen, een lekkere watersmaak, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Amersfoort.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie