Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ermelo

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, apparaten die slecht werken of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 5.70 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Ermelo heeft als doel kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs lees je handige info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 5.70 dH in Ermelo.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als kalk op de lak van de auto en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: efficiëntere verwarming, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €350 per 12 maanden.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid ErmeloHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteErmelo
Postcode3851
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid5.70 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Ermelo

Zit jij thuis ook met droge haren na een douchebeurt en/of te veel schoonmaken? Meer en meer Nederlanders installeren een professionele waterontharder. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, kleding die langer mooi blijft en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Ermelo zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Ermelo heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Waterverzachter informatie.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Ermelo?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Ermelo. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Ermelo heeft een gemeten waterhardheid van 5.70. Dat betekent zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. lager stroom- en gasverbruik, betere smaak van water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Ermelo

De waterhardheid van het drinkwater in Ermelo ligt op ong. 5.70 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 5.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,23 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-ermelo-3851

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • North Star 17ED
 • BWT AQA Perla 5
 • Kinetico Ergo 9
 • Erie IQsoft Eco9

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Honeywell) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ermelo verklein je de dH waarde van 5.70 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door het waterverbruik, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een gunstige prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €880.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Ermelo.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €60 voor een magnetische ontharder tot ruim €1725 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontkalkers starten vanaf €820, exclusief installatiekosten. Een systeem met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1250 en €2175 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Ermelo.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en snel modellen, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €60
Waterontharder (mechanisch)V.a €840
Elektronische waterontharderVanaf €1080
Onthardingstabletten€40 per 75 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €95 per jaar
PlaatsingskostenRond de €160
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Ermelo?
De hardheid in Ermelo is ongeveer 5.70 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland is gemiddeld 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor gunstig energieverbruik en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars weer opgeladen door middel van een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ermelo.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, een lekkere watersmaak, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag in de badkamer, een zijdezachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie