Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hoevelaken

Wil jij ook af van kalkaanslag, aanslag op servies, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 5.90 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Hoevelaken leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je praktische info met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 5.90 dH in Hoevelaken.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals eczeem klachten en slecht functionerende HR-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen strepen meer op glas en lak.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €210 per 12 maanden.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid HoevelakenHoe werkt zo’n systeem?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteNijkerk
Postcode3871
Gem. Gasverbruik M31430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Hoevelaken

Heb jij genoeg van dichtgeslibde leidingen en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Steeds meer huizenbezitters lossen dit op met een elektrische waterontharder. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, water met een lekkere smaak en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Nijkerk werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Hoevelaken was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Aanbieding verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Hoevelaken?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Hoevelaken. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel een lagere energierekening en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Hoevelaken heeft een waterhardheid van 5.90. Dit staat voor zacht water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere maandelijks lagere energielasten, een glanzende vaat en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Hoevelaken

De waterhardheid van het drinkwater in Hoevelaken ligt op ong. 5.90 Duitse graden. Dit houdt in dat het water zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-hoevelaken-3871

Vaak gekozen modellen

 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Lubron Proline Classic
 • Waterluxe Duo 25
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • Euro Combi 25 Fleck

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Clean) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Hoevelaken verklein je de dH waarde van 5.90 naar een fijne 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €890.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Hoevelaken.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1625 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Naast deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van deze systemen lopen op vanaf €740 (montage niet inbegrepen). Een slim apparaat zit ergens tussen de €1500 en €2000 incl. installatie. In onderstaande schema tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Hoevelaken.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan je makkelijk en snel merken, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €145
Waterontharder (mechanisch)Rond de €860
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1180
Zouttabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudscontractC.a. €145 p/jaar
InstallatieC.a. €170
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Hoevelaken?
De hardheid in Hoevelaken is plus minus 5.90 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland bedraagt 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als gunstig energieverbruik en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen door gebruik te maken van de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schoon apparaat is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Hoevelaken.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie