Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Harderwijk

Heb je last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, koffie of thee dat bitter smaakt of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 5.60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Harderwijk zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs verzamel je belangrijke informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 5.60 dH in Harderwijk.
 • Dit is de oorsprong van onder andere minder lekker water en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere warmteoverdracht, verminderde eczeem klachtenen geen strepen meer op glas en lak.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €245 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid HarderwijkHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteHarderwijk
Postcode3844
Gem. Gasverbruik M31260 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid5.60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en fris water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Geïrriteerde huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Harderwijk

Ben jij ook klaar met slecht werkende huishoudelijke apparaten of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Steeds meer Hollanders en Belgen nemen een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Harderwijk zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Harderwijk heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Waterontharder informatie.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals boilers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Harderwijk?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Harderwijk. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt smaakvoller water en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Harderwijk kent een waterhardheid van 5.60. Definitie: zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. lager energieverbruik, zacht en fris water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Noemenswaardig: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Harderwijk

De waterhardheid van het drinkwater in Harderwijk bedraagt ongeveer 5.60 dH. Dit houdt in dat het water zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 5.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,95 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-harderwijk-3844

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost
 • Mooiwater Medium
 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Clean) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Harderwijk voer je de dH waarde terug van 5.60 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €920.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Harderwijk.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €105 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2025 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het model, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Buiten deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van deze systemen lopen op vanaf €710, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat ligt qua kosten tussen €1350 en €1775 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Harderwijk.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk supersnel experts, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €150
Mechanische waterontharderCirca €670
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1050
Zouttabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudBegint bij €95 p/jaar
InstallatiekostenCirca €175
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Harderwijk?
De hardheid in Harderwijk bedraagt 5.60 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland is circa 6.34 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: minder huidproblemen en huidirritaties en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd a.d.h.v. regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Harderwijk.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, een betere smaak van het water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, stukken minder last van kalkaanslag, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie