Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nijkerkerveen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 5.90 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Nijkerkerveen heeft als doel water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs verzamel je praktische informatie aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 5.90 dH in Nijkerkerveen.
 • Dit kan zorgen voor situaties als strepen op je ruiten en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn lagere stookkosten, smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €290 per jaar.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid NijkerkerveenTechnische detailsBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteNijkerk
Postcode3871
Gem. Gasverbruik M31430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Nijkerkerveen

Zit jij in de woning ook met situaties als een onnodig hoge energierekening en/of bittere smakende thee? Veel mensen nemen een elektrische waterontharder. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Nijkerk vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Nijkerkerveen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Professionele verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nijkerkerveen?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Nijkerkerveen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel structureel lagere energiekosten en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Nijkerkerveen heeft een geschatte waterhardheid van 5.90. Concreet: zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. lagere energierekening, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Nijkerkerveen

De waterhardheid van het water in Nijkerkerveen bedraagt ongeveer 5.90 Duitse graden. Dit betekent dat het water zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-nijkerkerveen-3871

Interessante installaties

 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Digisoft DS-1200 HE
 • Ecowater ESM15 CE+
 • Erie Softline Eco10
 • 038waterontharder Separaat 14

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Van Marcke) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Nijkerkerveen reduceert je de dH waarde van 5.90 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen twee soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €850.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Nijkerkerveen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €105 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1825 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en het aantal liter. Buiten deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in dergelijke installaties zijn zo’n €720 (montage niet inbegrepen). Een slim apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1600 en €2125 incl. installatie. In de bijgaande tabel bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Nijkerkerveen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Open onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en zonder kosten vakmannen, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €100
Mechanische waterontharderCirca €720
Elektrische waterontharderVanaf €1020
Reinigingszout€45 per 100 kilo
OnderhoudstarievenRond de €150 per jaar
MontagekostenV.a €180
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Nijkerkerveen?
De waterhardheid in Nijkerkerveen is om en nabij de 5.90 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is gemiddeld 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen heerlijk zachte kleding en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld a.d.h.v. natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Nijkerkerveen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: een besparing op de energierekening, een lekkere watersmaak, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie