Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Leusden

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, verstopte leidingen of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 5.40 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Leusden zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze website vind je belangrijke info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 5.40 dH in Leusden.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld wit uitslaande wanden en tegels en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lager stroom- en gasverbruik, verminderde eczeem klachtenen geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €265 per jaar.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid LeusdenWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteLeusden
Postcode3831
Gem. Gasverbruik M31380 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30600 kWh
Gem. Waterhardheid5.40 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Leusden

Heb je in huis last van een onnodig hoge energierekening of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Flink wat woningeigenaren lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachter wasgoed en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Leusden zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Leusden heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke waterontharder.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Leusden?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Leusden. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een lagere energierekening en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Leusden ontvangt een waterhardheid van 5.40. Concreet: zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn gunstig energieverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed om te weten: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Leusden

De waterhardheid van het water in Leusden bedraagt circa 5.40 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 5.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,38 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-leusden-3831

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Euro Combi compact 14
 • Watergenius Blue Line Advance
 • Waterluxe Combi 12
 • Euro Twin 20

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Galaxy) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Leusden voer je de dH waarde terug van 5.40 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €810.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Leusden.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Van €55 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1850 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterontkalkers beginnen bij €760 (zonder installatiewerk). Een luxe systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1350 en €2250 incl. installatie. In onderstaande schema check je de geschatte kosten van een waterontharder in Leusden.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en kosteloos monteurs, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €95
Mechanische waterontharderV.a €700
Elektrische waterontharderV.a €1010
Tabletten€25 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €135 per beurt
InstallatiekostenVanaf €275
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Leusden?
De hardheid van het water in Leusden is ongeveer 5.40 dH. De waarde in de provincie Utrecht ligt op 6.11 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als lagere stookkosten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld middels pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Leusden.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lagere energierekening, betere smaak van water, minder zeep en wasmiddel nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie