Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ramskapelle

Heb je last van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, koffie of thee dat bitter smaakt of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 8,40 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterverzachter in Ramskapelle maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs tref je waardevolle info over de waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 8,40 dH in Ramskapelle.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals een irriterende huid en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €215 op jaarbasis.

Thema’s: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid RamskapelleTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteNieuwpoort
Postcode8620
Gem. Gasverbruik M31.430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4700 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

De voordelen van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere energierekening.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Ramskapelle

Heb jij genoeg van een onnodig hoge energierekening of glascorrosie? Steeds meer mensen bestellen een handige waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachtere was en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Nieuwpoort zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Ramskapelle hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Professionele ontharder.

PositiefUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Ramskapelle?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Ramskapelle. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel structureel lagere energiekosten en textiel en kleding die langer mooi blijven. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Ramskapelle ontvangt een waterhardheid van 8,40. Definitie: Normaal water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld lagere stookkosten, minder huidproblemen en huidirritaties en het textiel gaat langer mee.
 • Goed om te weten: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Ramskapelle

De waterhardheid van het drinkwater in Ramskapelle ligt op ong. 8,40 dH. Dit wil zeggen dat het water Normaal water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-ramskapelle-8620

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • SoluCalc SoluCalc
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Erie Softline Eco30
 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • AEG 26 L

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Tubilite) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ramskapelle verklein je de dH waarde van 8,40 naar een gezonde 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €760.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Ramskapelle.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Van €80 voor een magnetische ontharder tot wel €2050 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van deze systemen beginnen bij €680 (montage niet inbegrepen). Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1500 en €1700 incl. installatie. In het overzicht hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Ramskapelle.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en zonder kosten experts, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €100
Mechanische waterontharderV.a €890
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €950
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenRond de €150 (jaarbasis)
InstallatiekostenRond de €260
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Ramskapelle?
De hardheid van het kraanwater in Ramskapelle bedraagt 8,40 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen is plus minus 15,09 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als langere levensduur van huishoudelijke apparaten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, zacht en fris water, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ramskapelle.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie