Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Joris

Heb je last van kalkneerslag, strepen op de ramen, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 8,40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterverzachter in Sint-Joris heeft als doel kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website verzamel je praktische info over verschillende soorten waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 8,40 dH in Sint-Joris.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld wit uitslaande wanden en tegels en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en het textiel gaat langer mee.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €270 per jaar.

Lees verder over: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid Sint-JorisTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteNieuwpoort
Postcode8620
Gem. Gasverbruik M31.435 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4750 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

De voordelen van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Sint-Joris

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtslibbende waterleidingen en slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een aanzienlijk aantal Belgen kiezen een elektrische waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder poetsen en boenen, lekkere watersmaak en lagere energiekosten. In de gemeente Nieuwpoort opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Sint-Joris gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding ontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Sint-Joris?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Sint-Joris. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel een verlaging van de maandlasten voor energie en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Sint-Joris heeft een geschatte waterhardheid van 8,40. Dat betekent Normaal water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan lager energieverbruik, fris kraanwater en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Sint-Joris

De waterhardheid van het water in Sint-Joris is ongeveer 8,40 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Normaal water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-sint-joris-8620

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • SuperSoft SuperSoft
 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB
 • Erie Maxima Eco11
 • BWT Bestsoft 11
 • Amysoft C-100

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua-o-Matic) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Joris reduceer je de dH waarde van 8,40 naar een Dh van ongeveer 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen 2 machines: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €870.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Sint-Joris.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €145 voor een magnetische ontharder tot ruim €1725 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €680, exclusief installatiekosten. Een installatie met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1425 en €1800 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Sint-Joris.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en zonder kosten installateurs, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €115
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €750
Waterontharder (elektrisch)V.a €1020
Zouttabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudskostenC.a. €90 per beurt
InstallatiekostenV.a €260
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Sint-Joris?
De hardheid van het kraanwater in Sint-Joris ligt op 8,40 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen bedraagt 15,09 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars weer opgeladen door gebruik te maken van zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sint-Joris.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie