Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Binderveld

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 21,28 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Binderveld heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze website bekijk je handige info alle mogelijke waterontharders: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 21,28 dH in Binderveld.
 • Dit kan leiden tot problemen als een droge huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €260 per jaar.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid BinderveldHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteNieuwerkerken
Postcode3850
Gem. Gasverbruik M31.600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3350 kWh
Gem. Waterhardheid21,28 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een erg droge huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Binderveld

Wil je definitief afrekenen met dichtgeslibde leidingen en eindeloos schoonmaken? Flink wat Belgen nemen een slimme waterontkalker. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Nieuwerkerken zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Binderveld gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Zuinigste waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Binderveld?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Binderveld. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor een lagere energierekening en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Binderveld heeft een gemeten waterhardheid van 21,28. Dit staat voor Heel hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed om te weten: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Binderveld

De waterhardheid van het drinkwater in Binderveld is 21,28 dH. Dit betekent dat het water Heel hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 21,28 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 60,61 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-binderveld-3850

Installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Erie Softline Eco15
 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • AEG 18 L
 • SoluCalc SoluCalc
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB

Hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterverzachters (van merken als Galaxy) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Binderveld reduceert je de dH waarde van 21,28 naar een zachte 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We behandelen twee types: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €790.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Binderveld.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met product-specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit loopt van €165 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1725 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Buiten deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterontharders starten bij €800, excl. installatie. Een installatie met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1250 en €1725 inclusief plaatsing. In het volgende schema tref je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Binderveld.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en snel experts, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €115
Waterontharder (mechanisch)Circa €680
Waterontharder (elektrisch)V.a €1190
Onthardingszout€50 voor 100 kilo
OnderhoudscontractVanaf €135 per 12 maanden
MontageRond de €190
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Binderveld?
De hardheid van het leidingwater in Binderveld ligt rond de 21,28 dH. De waarde in de provincie Limburg ligt rond de 13,12 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen door natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Binderveld.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, smaakvoller water, minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten, minder last van kalkaanslag, een super zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie