Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kozen

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 21,28 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterverzachter in Kozen heeft als doel kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten tref je waardevolle informatie over diverse types waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 21,28 dH in Kozen.
 • Dit is de oorsprong van problemen als strepen op de ramen en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €260 op jaarbasis.

Direct naar: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid KozenFunctioneringKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteNieuwerkerken
Postcode3850
Gem. Gasverbruik M31.400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3400 kWh
Gem. Waterhardheid21,28 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lagere energiekosten.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Kozen

Heb je in huis last van verstopte leidingen en/of aanslag op servies? Een groeiend aantal Vlamingen nemen een professionele waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Nieuwerkerken werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Kozen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Beste waterontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals waterkokers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kozen?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Kozen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en je hebt minder wasmiddelen nodig. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Kozen heeft een gemeten waterhardheid van 21,28. Dat betekent Heel hard water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld een besparing op de energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en het textiel gaat langer mee.
 • Uit de test: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Kozen

De waterhardheid van het water in Kozen ligt op ong. 21,28 Duitse graden. Dit betekent dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 21,28 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 60,61 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-kozen-3850

Installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Erie Softline Eco20
 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • AEG 22 L
 • SuperSoft SuperSoft
 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Pentair Fleck) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kozen minimaliseer je de dH waarde van 21,28 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We behandelen twee soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €975.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Kozen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met vakmannen voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €120 voor magnetische ontharders tot ruim €1875 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en het vermogen. Buiten deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontharders zijn zo’n €710 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1250 en €1750 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Kozen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen snel merken, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €140
Mechanische waterontharderCirca €710
Elektrische waterontharderCirca €1040
Reinigingszout€15 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €100 op jaarbasis
PlaatsingskostenBegint bij €270
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Kozen?
De hardheid van het kraanwater in Kozen is plus minus 21,28 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg schatten we op 13,12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als verlaging van de maandlasten voor energie en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere geen droge huid na het douchen, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kozen.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, een betere smaak van het water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachter wasgoed, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie