Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Middelaar

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, smerig water of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Middelaar resulteert in kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs bekijk je belangrijke info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Middelaar.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals bittere thee en hoger gasverbruik.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €290 op jaarbasis.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid MiddelaarWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6587
Gem. Gasverbruik M31730 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33800 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Middelaar

Heb jij genoeg van apparaten die slecht werken en strepen op de ramen? Een groeiend aantal mensen kiezen een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, een zachte huid en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Mook en Middelaar vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Middelaar wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Voordeligste ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Middelaar?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Middelaar. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel een lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Middelaar kent een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan structureel lagere energiekosten, een glanzende vaat en geen strepen meer op glas en lak.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Middelaar

De waterhardheid van het drinkwater in Middelaar is 7.34 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-middelaar-6587

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Twin 40
 • Culligan Medallist 915
 • BWT Bestsoft 11
 • Boshuis Duolux plus 150
 • Watertotaal Euro Twin 10

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Whirlpool) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Middelaar verklein je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €800.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Middelaar.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een ontharder variëren nogal. Van €105 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2025 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €790 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat ligt qua kosten tussen €1225 en €1700 incl. installatie. In de bijgaande tabel bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Middelaar.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij moeiteloos supersnel monteurs, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €155
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €650
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1080
Reinigingszout€25 per 50 kilo
OnderhoudscontractRond de €85 (jaarbasis)
PlaatsingCirca €175
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Middelaar?
De hardheid van het kraanwater in Middelaar bedraagt 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg schatten we op 7.36 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor verminderde eczeem klachten en minder poetsen en boenen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. O.a. een zachte huid en droog haar, betere smaak van water, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Middelaar.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een lekkere watersmaak, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie