Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Molenhoek

Heb je in huis last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtslibbende waterleidingen of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Molenhoek heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina bekijk je waardevolle informatie met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Molenhoek.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als geïrriteerde huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn lager stroom- en gasverbruik, zijdezachte kleding en huid en textiel slijt minder snel.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €255 per 12 maanden.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid MolenhoekWerkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6584
Gem. Gasverbruik M31730 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33800 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Irritaties aan de huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Molenhoek

Heb jij genoeg van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of aanslag op servies? Veel Hollanders en Belgen lossen dit op met een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer, veel minder zeep en wasmiddel nodig, kleding die langer mooi blijft en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Mook en Middelaar werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Molenhoek heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals strijkijzers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Molenhoek?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Molenhoek. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt betere smaak van water en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Molenhoek heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. apparatuur gaat langer mee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Noemenswaardig: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Molenhoek

De waterhardheid van het drinkwater in Molenhoek is 7.34 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-molenhoek-6584

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Twin 14
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • Culligan Medallist 915
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB

Zo werkt een waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Service) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Molenhoek reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €750.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de montagekosten, het kost stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Molenhoek.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €170 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2325 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterontharders beginnen bij €750, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1300 en €2075 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder tref je de actuele kosten van een waterontharder in Molenhoek.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en vandaag nog vakmannen, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €70
Mechanische waterontharderRond de €870
Elektronische waterontharderC.a. €1210
Reinigingszout€25 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €160 per jaar
MontageC.a. €210
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Molenhoek?
De hardheid in Molenhoek bedraagt 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg is doorgaans 7.36 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als lagere energierekening en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Molenhoek.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie