Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Mook

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Mook zorgt voor water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website lees je bruikbare info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Mook.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals kalkstrepen op glas en lak en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €215 op jaarbasis.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid MookWerkingGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6585
Gem. Gasverbruik M31730 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33800 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lagere energierekening.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Mook

Ben jij ook klaar met huidirritaties en/of onnodig veel schoonmaken? Steeds meer Nederlanders kiezen een slimme waterontharder. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag in de badkamer, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, lekkere watersmaak en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Mook en Middelaar werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Mook hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Zuinigste waterontharder.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Mook?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Mook. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot maandelijks lagere energiekosten en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Mook heeft een waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. lager stroom- en gasverbruik, water met een lekkere smaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Mook

De waterhardheid van het water in Mook is ongeveer 7.34 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-mook-6585

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Watertotaal Euro Twin 20
 • North Star 25ED
 • Bayard Tenera 14
 • BWT AQA life
 • Halutec Domus DPS 600

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Galaxy) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Mook reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte hangt af van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €775.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Mook.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met specialisten voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €60 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1550 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van de fabrikant, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van deze systemen starten vanaf €690 (zonder installatiewerk). Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1450 en €1725 inclusief inregelen. In onderstaande schema bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Mook.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en kosteloos experts, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €120
Waterontharder (mechanisch)V.a €810
Waterontharder (elektronisch)V.a €990
Zouttabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €90 p/jaar
PlaatsingC.a. €175
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Mook?
De waterhardheid in Mook ligt rond de 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is om en nabij de 7.36 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen structureel lagere energiekosten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Bijv. geen droge huid na het douchen, betere smaak van water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Mook.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, lekker water uit de kraan, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie