Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Maasland

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, smerig water of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Maasland resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze website verzamel je waardevolle info over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Maasland.
 • Dit is de oorsprong van problemen als onnodig veel zeepverbruik en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €270 per jaar.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid MaaslandHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteMidden-Delfland
Postcode3155
Gem. Gasverbruik M31230 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op de ramen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Maasland

Wil jij ook af van dichtgeslibde leidingen of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een groeiend aantal mensen kiezen een slimme waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer, veel minder zeep en wasmiddel nodig, textiel slijt minder snel en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Midden-Delfland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Maasland hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of een glaasje water smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Maasland?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Maasland. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel een efficiëntere warmteoverdracht en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Maasland ontvangt een waterhardheid van 4.98. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, lekkere watersmaak en minder poetsen en boenen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Maasland

De waterhardheid van het leidingwater in Maasland bedraagt ongeveer 4.98 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-maasland-3155

Vaak geplaatste ontharders

 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Kinetico Essential 17
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Delta Duplex duet

Zo werkt een waterverzachter

De basis is eenvoudig: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua-o-Matic) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Maasland reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een Dh onder de 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door het waterverbruik, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €760.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Maasland.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met vakmannen voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €150 voor magnetische ontharders tot ruim €2150 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontkalkers beginnen bij €760, exclusief installatiekosten. Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1450 en €2225 (met montage inbegrepen). In het volgende schema achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Maasland.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Zo kan men zonder gedoe en zonder kosten modellen, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €50
Mechanische waterontharderC.a. €670
Elektronische waterontharderCirca €970
Regeneratiezout€25 per 50 kg
OnderhoudstarievenV.a €160 p/jaar
InstallatieCirca €190
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Maasland?
De hardheid van het water in Maasland is circa 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland komt uit op ongeveer 5.02 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. comfortabel douchen, smaakvol water, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld d.m.v. regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Maasland.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, smaakvoller water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, niet langer last van kalkaanslag, mooie schone glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie