Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Schipluiden

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, koffie of thee dat bitter smaakt of een droge huid? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Schipluiden resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website verzamel je bruikbare info over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.98 dH in Schipluiden.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals aanslag op servies en dichtslibbende waterleidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor structureel lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €275 op jaarbasis.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid SchipluidenHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZuid-Holland
GemeenteMidden-Delfland
Postcode2636
Gem. Gasverbruik M31230 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Schipluiden

Ben jij ook klaar met droog haar na het douchen en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Steeds meer huizenbezitters nemen een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Midden-Delfland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Schipluiden gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Ontkalker informatie.

VoordeelUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Schipluiden?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Schipluiden. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt ren glanzende vaat en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Schipluiden kent een waterhardheid van 4.98. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld een besparing op de energierekening, smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Schipluiden

De waterhardheid van het water in Schipluiden is ongeveer 4.98 dH. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-schipluiden-2636

Bekende modellen en merken

 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • Watergenius Blue Line Max
 • Waterluxe Combi 12
 • Watertotaal Euro Twin 14

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. GE) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Schipluiden reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een zachte 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €810.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Schipluiden.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van professionals voor advies.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €120 voor magnetische ontharders tot ruim €2125 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Buiten deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterverzachters lopen op vanaf €650, zonder installeren. Een slim apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1250 en €1975 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Schipluiden.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Zo kan men gemakkelijk supersnel installatiebedrijven, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €90
Mechanische waterontharderVanaf €800
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €960
Reinigingszout€15 voor 25 kg
OnderhoudVanaf €95 op jaarbasis
MontageCirca €240
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Schipluiden?
De waterhardheid in Schipluiden ligt op 4.98 dH. De waarde in de provincie Zuid-Holland ligt op 5.02 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongemaakt a.d.h.v. geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Schipluiden.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvoller water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie