Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Arnemuiden

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Arnemuiden leidt tot kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten verzamel je uitgebreide info alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Arnemuiden.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals droge haren na een douchebeurt en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, kleding die langer mooi blijft en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €200 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid ArnemuidenWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteMiddelburg
Postcode4341
Gem. Gasverbruik M31190 M3
Gem. Stroomverbruik kWh23900 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Arnemuiden

Zit jij thuis ook met droog haar na het douchen en kalkaanslag op kranen en tegels? Een aanzienlijk aantal huishoudens kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkerdere koffie en thee en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Middelburg opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Arnemuiden hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Professionele waterontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Arnemuiden?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Arnemuiden. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt zachter wasgoed en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Arnemuiden heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, minder huidproblemen en huidirritaties en minder poetsen en boenen.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Arnemuiden

De waterhardheid van het leidingwater in Arnemuiden bedraagt circa 6.38 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-arnemuiden-4341

Vaak gekozen modellen

 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • Boshuis Duolux plus 100
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Delta Mosela

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Culligan) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Arnemuiden minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €860.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Nadelen: de aanschafkosten, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Arnemuiden.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met professionals voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €120 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1575 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontharders beginnen bij €730, excl. installatie. Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1450 en €1800 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Arnemuiden.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en zonder kosten merken, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €100
Mechanische waterontharderCirca €710
Elektrische waterontharderV.a €1020
Zouttabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudstarievenV.a €100 per beurt
MontageCirca €240
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Arnemuiden?
De hardheid in Arnemuiden ligt rond de 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Zeeland bedraagt 6.38 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals langere levensduur van huishoudelijke apparaten en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Zoals verminderde eczeem klachten, fris kraanwater, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door gebruik te maken van de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Arnemuiden.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, smaakvoller water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie