Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuw- en Sint Joosland

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, dichtgeslibde leidingen of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Nieuw- en Sint Joosland maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website lees je uitgebreide info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Nieuw- en Sint Joosland.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld veel schoonmaakwerk en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €285 per 12 maanden.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid Nieuw- en Sint JooslandHoe functioneert zo’n installatie?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteMiddelburg
Postcode4341
Gem. Gasverbruik M31190 M3
Gem. Stroomverbruik kWh23900 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Nieuw- en Sint Joosland

Zit jij thuis ook met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en veel schoonmaakproducten nodig? Veel Nederlanders bestellen een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, smaakvol water en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Middelburg zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Nieuw- en Sint Joosland heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Nieuw- en Sint Joosland?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Nieuw- en Sint Joosland. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot apparatuur die langer meegaat en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Nieuw- en Sint Joosland zit met een waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan lagere energiekosten, zacht en fris water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Uit de test: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Nieuw- en Sint Joosland

De waterhardheid van het leidingwater in Nieuw- en Sint Joosland bedraagt circa 6.38 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-nieuw--en-sint-joosland-4341

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Amysoft E-300
 • Waterluxe Duo 7
 • Bayard Minima
 • 038waterontharder Compact 20

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als North Star) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nieuw- en Sint Joosland verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €950.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Nieuw- en Sint Joosland.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met product-experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €120 voor een magnetische ontharder tot wel €1800 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontharders starten vanaf €840, zonder installeren. Een goed systeem kost gemiddeld tussen de €1575 en €1950 incl. installatie. In onderstaande schema tref je de actuele kosten van een waterontharder in Nieuw- en Sint Joosland.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en kosteloos installateurs, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €90
Mechanische waterontharderBegint bij €810
Elektrische waterontharderBegint bij €1020
Zout€27,50 per 50 kg
OnderhoudstarievenRond de €85 per 12 maanden
InstallatieRond de €240
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Nieuw- en Sint Joosland?
De waterhardheid in Nieuw- en Sint Joosland is doorgaans 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Zeeland ligt rond de 6.38 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere efficiëntere warmteoverdracht en textiel slijt minder snel.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Zoals comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nieuw- en Sint Joosland.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie