Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rogat

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of koffie of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Rogat heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs bekijk je praktische info over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.50 dH in Rogat.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld minder lekker water en hoge stookkosten.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energiekosten, lekkere watersmaak en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €265 op jaarbasis.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid RogatWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieDrenthe
GemeenteMeppel
Postcode7949
Gem. Gasverbruik M31350 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26700 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een erg droge huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Rogat

Wil je definitief afrekenen met een inefficiënte hr-ketel en water met een vreemde smaak? Een aanzienlijk aantal mensen plaatsen een goede waterontharder. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, textiel slijt minder snel en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Meppel vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Rogat heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Zuinigste ontkalker.

PositiefUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Rogat?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Rogat. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor een gunstigere energierekening en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Rogat heeft een gemeten waterhardheid van 7.50. Concreet: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere een beter presterende CV-ketel, zacht en smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Opmerking: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Rogat

De waterhardheid van het water in Rogat bedraagt ongeveer 7.50 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-rogat-7949

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • Waterluxe Duo 25
 • BWT Bestsoft 11
 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • Waterluxe Duo 7

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Clean) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Rogat reduceert je de dH waarde van 7.50 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €870.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Rogat.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €110 voor magnetische ontharders tot een slordige €2250 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Buiten deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in deze systemen lopen op vanaf €730, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1425 en €1750 inclusief inregelen. In de tabel hieronder achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Rogat.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan men eenvoudig en zonder kosten vakmannen, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €130
Mechanische waterontharderV.a €870
Waterontharder (elektrisch)C.a. €940
Onthardingstabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €125 per 12 maanden
MontageRond de €175
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Rogat?
De waterhardheid in Rogat is plus minus 7.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Drenthe ligt op 6.55 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor een besparing op de energierekening en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan een fijne douchebeurt, fris kraanwater, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Rogat.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lagere energierekening, een lekkere watersmaak, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie