Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Lauwe

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op de ramen, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 19,60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterverzachter in Lauwe heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina check je waardevolle info alle mogelijke waterontharders: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 19,60 dH in Lauwe.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als een droge huid en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €335 per 12 maanden.

Klik door naar: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid LauweWerkingBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMenen
Postcode8930
Gem. Gasverbruik M31.595 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4100 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

De voordelen van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Lauwe

Wil jij ook af van dichtgeslibde leidingen en/of onnodig poets- en boenwerk? Steeds meer mensen installeren een betrouwbare waterontkalker. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, fris kraanwater en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Menen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Lauwe heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Professionele waterontharder.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Lauwe?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Lauwe. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot een meer efficiënte verwarming en heerlijk zachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Lauwe heeft een waterhardheid van 19,60. Samengevat: Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Lauwe

De waterhardheid van het water in Lauwe is ongeveer 19,60 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-lauwe-8930

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Amysoft C-300
 • Watercompany Softflow 9
 • Kinetico Ergo 18
 • Erie Maxima Eco32
 • BWT Rondomat 25M

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterverzachters (van merken zoals Pentair Fleck) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lauwe verlaag je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €870.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Lauwe.

Reken af met kalk!

Neem contact op met experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Van €85 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1800 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. Behalve deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van ontharders lopen op vanaf €730, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1375 en €2075 inclusief plaatsing. In het volgende schema bekijk je de geschatte kosten van een waterverzachter in Lauwe.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Zo kan je zonder problemen en kosteloos merken, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €100
Waterontharder (mechanisch)V.a €700
Elektrische waterontharderV.a €1080
Onthardingszout€30 voor 50 kilo
OnderhoudscontractRond de €105 per beurt
MontagekostenCirca €200
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Lauwe?
De hardheid van het water in Lauwe ligt rond de 19,60 dH. Dit cijfer in de provincie West Vlaanderen is plus minus 15,09 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere een zachte huid na bad of douche en textiel slijt minder snel.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het comfort. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld aan de hand van een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigd apparaat is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Lauwe.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie