Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Rekkem

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, vies water of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 19,60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Rekkem leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier verzamel je handige info aangaande waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH in Rekkem.
 • Dit is de oorsprong van onder andere koffie thee dat bitter smaakt en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, water met een lekkere smaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €260 per 12 maanden.

Lees verder over: De juiste waterverzachter kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid RekkemZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMenen
Postcode8930
Gem. Gasverbruik M31.600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4150 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Rekkem

Heb jij genoeg van geïrriteerde huid of bittere smakende thee? Meer en meer Vlamingen bestellen een innovatieve waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Menen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Rekkem gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding waterontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Rekkem?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Rekkem. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor een beter presterende CV-ketel en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Rekkem kent een waterhardheid van 19,60. Samengevat: Erg hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. een beter presterende CV-ketel, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Belangrijk: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Rekkem

De waterhardheid van het water in Rekkem ligt op ong. 19,60 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-rekkem-8930

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Amysoft E-100
 • Watercompany Softflow 15
 • Kinetico Ergo 9
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • BWT Rondomat 50M

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aqua Soft) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Rekkem minimaliseer je de dH waarde van 19,60 naar een Dh onder de 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We bieden twee producten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €975.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Rekkem.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €150 voor magnetische ontharders tot een slordige €1825 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. Naast deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van ontharders lopen op vanaf €760 (montage niet inbegrepen). Een installatie met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1525 en €2175 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder tref je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Rekkem.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij makkelijk en snel installatiebedrijven, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €100
Mechanische waterontharderV.a €800
Elektronische waterontharderV.a €1140
Tabletten€25 per 50 kg
OnderhoudskostenVanaf €145 op jaarbasis
PlaatsingVanaf €260
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Rekkem?
De waterhardheid in Rekkem ligt rond de 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen is gemiddeld 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: gunstig energieverbruik en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, een lekkere watersmaak, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels weer opgeladen middels pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Rekkem.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie